17 Haziran 2021 Perşembe

Budapeşte-Ekin Yağmur Ülgen


                                                             Budapeşte

Budapeşte, Macaristan’ın başkentidir. Tuna Nehri’nin iki yakası olan Buda ve Peşte’nin birleşmesiyle oluşmuş bir şehirdir. Hem coğrafi konumuyla hem de tarihi eserleri gibi birçok şeyle Avrupa’nın en güzel şehirlerindendir. 


Birkaç yıl önce, annem, kardeşim, kardeşimin arkadaşları ve anneleriyle Budapeşte’ye gittik. Özellikle mimari yapısıyla beni çok etkilemişti. Geldiğimiz zaman ilk gittiğimiz yer Széchenyi Zincir Köprüsü oldu. Bu görkemli köprü, Buda ve Peşte’yi birbirine bağlıyor. Her iki tarafında da olan büyük aslan heykelleri gerçekten etkiledi beni. Köprüden yürüyerek geçerkenki manzara da çok güzeldi.  


Sonra Matthias Kilisesi’ne gittik. Çatısındaki farklı renkler ile inanılmaz bir güzelliğe sahip bu tarihi yapı. Matthias Kilisesi tarihi açıdan da çok önemlidir, birçok hükümdarın taç gitme töreni orada yapılmıştır. Eğer Budapeşte’ye gelecek olursanız kesinlikle bu kiliseye gitmenizi öneririm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akçay - Demir Orpak

    Akçay, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan bir mahalledir. Altınoluk ve Ayvalık ile komşudur.Nüfusu yaklaşık olarak 5.000’dir fakat y...